Den næste flygtningestrøm er på vej. Det vil ramme Danmark ekstremt hård.

Flygtninge ankommer til Lesvos, Grækenland

Det er kun et spørgsmål om tid før Tyrkiet vil sende 3,6 millioner flygtninge til Europa. Flygtninge betragter allerede Danmark som det foretrukne land. Det er ikke usandsynlig, at flere end 100 tusinder flygtninge vil oversvømme Danmark når Tyrkiet åbner porten. Regeringen bør forbedrer sig til det væreste.

Tyrkiet bluffer ikke: Tyrkiets trussel om at oversvømme Europa med flygtninge er ikke kun bluff. Business insider og flere andre troværdig nyhedsmedier tror, at truslen er reel og umiddelbar.

Ifølge Business Insider og  Politico  har Erdogan længe haft til hensigt at sende 3,6 millioner flygtninge til Europa. Grækenland frygter, at Tyrkiet straks kan sende en halv million flygtninge til Grækenland.

Læs også: Muslimers manglende respekt for det danske samfund er urimeligt

En flygtningestrøm vil ramme Danmark særdeles hårdt. Vi bør være forberedt på det værste…

Tyrkiets vrede skyldes ikke kun at EU har fordømt Tyrkiets militære handling i Syrien.

Tyrkiet var ikke meget tilfreds med EU-landene i løsningen af flygtningeproblemet som Tyrkiet blev udsat for op til Tyrkiets militære nyeste angreb. Dengang i 2016 lovede EU 6 milliarder Euro til Tyrkiet med den betingelse, at Tyrkiet ikke skulle lade flygtninge rejse til EU.

Erdogan har i seneste tid brokket sig over, at de kun har modtaget kun 3 milliarder EURO mens Tyrkiet har brugt 40 milliarder US Dollar til flygtninge ifølge Wall street journal. Han mener ikke, Tyrkiet alene skal løfte den enorm flygtningebelastning.

Tyrkiet har gang på gang klaget over at Europa med vilje forsinker udbetalingen af det resterende beløb. Tyrkiet har flere gange truet med at ophæve aftalen. Tyrkiet har også interne problemer med flygtningene. Landet er overbelastet af flygtninge. Der er også utilfredshed blandt den tyrkiske befolkning.

Læs også: Jeg har kun oplevet voldelig racisme fra brune indvandrere som mig selv

Tyrkiet har derfor en reel hensigt med at løbe fra aftalen.

Tyrkiets kontrol over flygtninge er svækket og Grækenland er bekymret.

Et stigende antal flygtninge er de seneste måneder begyndt at sejle via det ægæiske hav og nogle græske øer er kun få kilometer fra den tyrkiske kyst. De græske myndigheder har fornyelig i stigende grad oplevet at afghanske flygtninge har fundet vej til Grækenland uden at blive stoppet af Tyrkiet.  kommissionen oplyser,at 35.800 flygtninge er kommet til Grækenland via det ægæiske hav og 9.700 er kommet til Grækenland via land baserede grænser i de første 9 måneder af 2019. UNHCR har også oplyst, tusindvis af flygtninge fra Afghanistan, Irak og Syrien har sejlet over det ægæiske hav.

Læs også: Danskere behøver ikke at være bange for Islam. Men der er grund til at være irriteret

Denne udvikling har gjort Grækenland meget nervøs. Græske flygtningelejre huser fire gange flere end der er kapacitet til. Der er også flere og flere protester blandt den græske befolkning. Grækenland har udtrykt sine bekymringer om det i FN-generalforsamlingen. Grækenland har bedt andre EU lande om at vise mere solidaritet.  Premierminister Kyriakos Mitsotakis siger, at Grækenland har mulighed for lade Artikel 78.3 i  europatraktaten træde i kraft. Denne artikel betyder, at EU-landene har pligt til at løfte flygtninge belastningen sammen i tilfælde af pludselige tilstrømning af flygtninge.

Erdogan er ustabil og er ikke til at stole på. Alt tyder på, at han ikke vil holde flygtningeaftalen. Selvom EU tier om Tyrkiets indtrængen I det nordlige Syrien, vil Erdogan finde en eller anden undskyldning for at åbne porten for flygtninge til Europa. Det vil han gøre af indenrigspolitiske grunde og derved høste intern støtte i Tyrkiet. Mange flygtninge er villige til at betale flere tusinde Euro pr. person hvis de får lov til krydse grænsen fra Tyrkiet til Europa.

Læs også: De danske forbrugere betaler også Halal afgifter når de handler i supermarkeder

Hvor mange flygtninge vil ankomme til Danmark hvis Tyrkiet åbner porten?

Før eller senere vil den truende flygtningestrøm komme til Danmark og det bør Danmark indse og gøre sig klar til.

I 2015 havde EU landene 1,3 millioner asyl søgende. Danmark modtog over 20.000 af disse. I samme tidspunkt havde Tyskland og Sverige henholdsvis 476.000 og 162.000 asylansøgere.

Hvis Tyrkiet oversvømmer Europa med 3,6 milloner flygtninge, vil det være en katastrofe for især Danmark.

Læs også: Manupulering med “racisme kort” er blevet et godt “business” for foreninger

 I 2018 var Sverige og Tyskland meget villige til at modtage flygtninge. Både Sverige og Tyskland ligesom mange andre lande har manglende kvalificeret arbejdskraft samtidig med at ældre befolkningen er stigende. Politikere i disse lande troede, at flygtningene kunne løse de problemer. Men de tog fejl.

Det har vist sig, at flygtningene overhovedet ikke var højuddannede og mange tillige er analfabeter. Mange flygtninge er både fysiske og psykiske slidte. Derfor har Sverige fuldstændig lukket sin dør for flygtninge. Svenskere tror ikke længe at flygtninge kan hjælpe med noget.

Tyskland er heller ikke interesseret i at modtage flygtninge. De har opdaget samme problem som Sverige.

Når alle andre lande stramme regler for flygtninge, vil S regeringen herhjemme lempe reglerne. Den slags nyheder spreder sig hurtigt. Flygtninge i Tyrkiet ser derfor Danmark som det foretrukne land

Hvis Sverige fortsat holder sin grænser lukket, kan det i værste tilfælde havne over 100.000 asylansøgere i Danmark.

Det er klart, at asylansøgere nemt vil komme i massevis fra Tyskland til Danmark og når de ikke vil kunne rejse til Sverige, vil de blive i Danmark.

Læs også: Hvad siger udlændinge om den typiske dansker? Du bliver forbavset hvis du hører det

Dublin forordningen kan være en løsning:

100.000 nye asylansøgere kan ødelægge Danmark. Man skal forhindre den kolossal ødelæggelse før det er sket.

Antonio Tajani der er  præsident af  European parlamentet skriver i The Gurdian, at ” ”Migrationskrisen truer med at ødelægge EU. Vi må ikke lade det ske”Han forudser også flere migranter kriser er på vej. Men hans løsningsmodel er dog ikke godt for Danmark.

EU parlamentet prøver vil fordele asylsøgere til EU-lande. Det er dårligt nyt for Danmark. Danmark bruger 4 gange så mange penge per flygtning end Tyskland gør. Danmark bør derfor højeste få en fjerdedel i antal af flygtninge i forhold til andre lande. Heldigvis har flere andre lande spændt ben for asylsystem reforms forslaget.

Danmark er ikke med i Dublin-aftale men har en restriktiv praksis i Dublin-sager. Danmark kan godt afvise asylansøgere der kommer andre EU lande. Men Danmark udnytter ikke fordele af Dublin-forordning. Danmark returnerer asylansøgere til Grækenland og østEuropæiske land  selvom Danmark har mulighed til det

I 2015 suspenderede flere lande Dublin-forordningen på grund af den store flygtningetilstrømning. Tyskland trodsede Dublin forordningen i 2015 og besluttede at modtage flygtninge selv om de har været i andre EU-lande. Ungarn suspenderede Dublin aftalen og sendte hundredtusinder videre til Vesteuropa.

Dublin forordningen er ellers en bindene aftale mellem EU-landene. Et land må ikke sætte aftalen i bero eller træde ud af aftalen uden varsel. En pludselig flygtningekrise giver ikke anledning til, man må suspendere aftalen.

EU-retten har i juli 2017 afsagt en dom, at EU-lande skal sende flygtninge til det første sikre land uanset mængden der var i 2015. The daily Telegraph skriver, at Dommen var en effektiv afvisning af Angela Merkels kontroversielle “åben dør” flygtningepolitik, som gjorde at mere end en million asylansøgere oversvømmede Tyskland. Det er jo også ulovligt for Ungarn at give flygtningene lov til rejse videre til Tyskland.

EU domstolens afgørelse kan være en redning for Danmark. Afgørelsen betyder, at flygtninge ikke må komme til Danmark via Tyskland. De skal blive i det første land de er kommet til. jeg forventer, at den danske regering vil lægge vægt på Dublin forordningen.

Hvis Udlændingestyrelsen vurderer, at et andet EU-land, på grundlag af Dublin-forordningen er ansvarlig for din asylansøgning, kan de godt retunere til dette land. Men Udlændingestyrelsen gør det ikke i praksis. Siden 2011 har man ikke sendt asylsøgerne til  Grækenland.

I tilfælde af en anden migranter crisis har Danmark ikke andre mulighed end at satse på Dublinforordning. EU bør hjælpe Grækenland økonomisk i forhold til flygtninge. Grækenland kan være interesseret i at varetager flygtninge hvis de får økonomisk hjælp ligesåm Tyrkiet.

Læst også: Danskere behøver ikke at være bange for Islam. Men der er grund til at være irriteret

Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.