Hent kvalificeret Asiatiske arbejdskraft der arbejder i Østeuropa

Flere end 1 millioner Asiatiske faglærte arbejder i Polen. Virksomheder kan hente dem derfra uden noget besvær. Du får kvalificiret arbejdskraft uden rekruttering omkostninger

Dansk Industri mangler i høj grade  håndværkere som elektrikere, værktøjsmagere og industriteknikere. Virksomheder i Danmark kommer til at mangle ca. 31.200 faglærte allerede inden  seks år hvis det nuværende uddannelses- og beskæftigelsesmønster fortsætter. De skal hentes fra udland.

Der er ikke nemt som før at rekruttere Østeuropæsiske faglærte arbejdere. Disse lande rekrutter selv mange Asiatiske arbejdere. De asiatiske mænd der arbejder i Polen, Ungarn osv er erfarne og faglærte. De får ikke så meget løn i Polen.

De vil meget gerne arbejder i Vesteuropa. Danske virksomheder kan nemt hente dem. Hvis man har permanent opholdstilladelse i Polen har de også lov til at arbejde i Danmark.

Dansk industri er ligeglad med om arbejderne kommer fra Irland eller Iran så længe de har brugbart uddannelse.

Men der er ikke mulighed for faglige uddannelse mange lande. Især i mellemøstlige lande) er der ikke erhvervsskoler. Faglærte fra disse lande har ikke erfaringer at arbejde med moderne maskiner. Desude kan mange arbejdere kan ikke engelsk. Det er derfor, flygtninge ikke er arbejdskraft. Men de der kommer fra Indien og Bangladesh og arbejder i Dubai, Saudi Arabia og Dubai er faglærte.


Medlemmer af DI ansætter faglærte arbejdere hovedsageligt fra Øst Europa. De har ikke meget erfaringer at rekruttere håndværker fra Asien. Men de skal ikke hente faglærte direkte fra Asien. De kan henter dem fra Polen når disse disse arbejdere har arbejdet der i nogle år.

I 2017 har EU lande modtaget 3 millioner arbejdskraft fra lande udenfor Europa. Polen har modtaget  700.000 udlændinge arbejder og dermed der er den største importør af arbejdskraft i EU. Polen er fulgt af Storbritian og Tyskland. Se venligst tabel nedunder:

Polen har udstedt 700.000 opholdstilladelse i 2017 hvoraf næsten 600.000 er givet tilladelse på grund af arbejder.

Andre Østeuropæiske lande har også importeret betydelige antal arbejdskraft fra Asien.

Danmark har udstedt ca. 10.000 arbejde visum. i 2017. Der er ikke så mange håndværker fra Asien blandt dem.

Jeg har nogen erfaring i Polske recruiting fra Indien og Bangladesh. De polske virksomheder  har deres egne rekruttering agentur i Indien. De vurderer ansøgerens kvalifikationer og foretager nødvendige prøve før de sender dem til Polen

Ansøger får  arbejdstilladelse efter de har bevist deres kompetence.
De faglærte får kun 500/600 Euro i løn. De ville meget gerne arbejde i Nordeuropa hvor de kan få 5 gange så meget i løn.

Læs mere: Kommuner spilder milliarder på de imkopetente andre aktører som Dekra job

De udenlandske faglærte der har arbejdet i flere år i Polen og andre Østeuropæiske lande har de nødvendige kvalifikationer at arbejde i Danmark.

Det er dyrt at hente hente arbejdskraft fra Indien er dyrt. Derfor er det bedst at hente erfarne asiatiske arbejdere når de allerede er i Europa.

Der er flere millioner mennesker fra Indien, Bangladesh og Pakistan arbejder i Gulf lande. Man kan finde kvalificeret medarbejder derfra.

Indien og Bangladesh er ikke længere fattige lande. Om nogle år vil folk ikke emigrere derfra. Danske virksomheder bør handle nu.


Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.