Integration er nytteløs

Målet for integration for udlændinge er at forbinde sig med det Danske samfund. Formålet af integration er, at udlændinge skal være til nytte for det danske samfund dvs de ikke skal belaste samfundet. Men integration duer ikke overhovedet. De fleste flygtninge egner ikke til at blive integreret

Den Danske samfund bruger penge på at opkvalificere udlændinge med henblik på, at samfundet får gevinst fra udlændinge i  længere sigt. Det betragtes en slags investereing men det giver ikke andet end kæmpe underskud fordi analfabeter flygninge ikke kan forvandles til arbejdskraft.

At lære dansk og uddannelse er væsentlig del af integration. Kun en gruppe udlændinge har pligt til  integration. De udlændinge der vil tilbringe deres liv i Danmark har selv ansvar for at være integreret. Det er nemlig flygtninge der har pligt til at være integreret. De udenlandske arbejdere behøver ikke at blive integreteret.

Paradigmeskifte der er vedtaget i folketinget er stadigvæk gældende. Et ‘paradigmeskifte’ i udlændinge område betyder, at flygtninges opholdstilladelse er midlertidig dvs flygtninge skal rejse tilbage. Integration er derfor ikke længere relevant.

Lige nu  er der 130.000 udenlandske arbejdere i Danmark. Næsten lige så mange Danskere arbejder i udlandet. Mange af dem arbejder i Afrika og Asien. De skal ikke integreres in Afrikanske og Asiatisk samfund.

Jeg kender mange Indiske læger der arbejder i Danmark. De vil ikke blive her i landet permanent. De sender deres børn til engelske skole. Der er kun en Indiske øjenlæge, jeg kender vil bo permanent i Danmark. Hun sender sine børn til almindelige skole.

Så vidt angår  flygtninge, har Danmark ikke ansvar for integration. Det er flygtninges egen ansvar  at integrere sig selv i samfund.

FN Flygtninge kommission foreslår tre  holdbar løsning for flygtninge:

frivillige hjemrejse, lokalt integration og genbosættelse.Man skal ikke iværksætte integratiobsprogram lige så snart flygtninge er ankommet i Danmark. Man bør vente at se om flygtninge kan sendes hjem.

At starte integration med det samme betyder, at Danmark forudsætter, at flygtninge aldrig kan rejse hjemmet. Ingen andre land tager det så højde for integration.

Flygtninge for deres egen skyld skal de lære dansk. De udenlandske studernde lærer også Dansk uden hjælp fra staten.

Kun få flygtninge lever op til deres pligt. De vil ikke lære Danmark at kende. De har ikke nogen viden om danske kultur og traditioner. Jeg har aldrig set nogle flygtninge i Danske festivaler, begivenheder. De mangler respekt for det Danske samfund

Danmark tilbyder masser af integrationshjælp. Andre lande gør ikke så meget som Danmark. Hvis flygtninge ikke tager deres ansvar, kan samfundet alene ikke hjælpe dem.

Læs også: Flygtninge har det meget godt i Danmark

Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.