Indvandring af Asiatiske studerende stiger eksplosivt. De udnytter en udlændingelovs smuthul

Danmark er muligvis den eneste land i verden der giver opholdstilladelse ægtefælle og kæreste til udenlandske studerende. Studerende fra Asiatiske lande bliver optaget i Niels Brock Business College og mange Erhvervs Akademi for at blive i Danmark. At studie er den sidste ting de tænker på.

Udenlandske økonomiske studerende stiger eksplosivt i de seneste år. Mange studerende fra Asiatiske lande søger optagelse i landets erhvervs akademi for at opnå opholdstilladelse i Danmark.. Studerende bor her med henblik på midlertidig opholdstilladelse. Med de har mulighed at fornye det.

Men studerendes ægtefælle får også opholdstilladelse. Selve indvandre venlige land som Canada kun Danmark der giver opholdstilladelse til studerendes ægtefælle. På den måde er Danmark blevet meget attraktiv for en slags studerende. 

Danmark risikerer at få ry som et land, hvor uddannelsesinstitutioner kun er ude på at tjene penge og hvor danske virksomheder gerne udnytter udenlandske studerende som billig arbejdskraft” skriver Dagblad Information . Flere aviser herunder Information og A4 har beskrevet hvordan landets Erhvervs akademi er blevet kommercielt at lokke Asiatiske studerende. 

Politikere er godt klar over det problem. Danske folkepartis Martin Henriksen ville have begrænset antallet af studerende.

En uddannelse i erhvervs akademi har typisk en studieafgift på 30-50.000 danske kroner pr. semester. Udenlandske studerende henter ikke penge fra hjemlandet.  De har egne udgifter til kost og lodging. De behøver at tjene mindst 15 tusind kroner/md netto for at dække alle udgifter.

Studerende må kun arbejde 15 timer/uge. Det er klart, at de arbejde sort at ekstra penge.

For få år siden var der kun et par hundre Nepalesisk. Nu er der 6500 Nepalesiske indvandrere i Danmark. Det eksplosivt stigning af invandre er sket på grund af ægtefællesammenføring af studerende.

Det er helt unødvendigt at give opholdstilladelse til ægtefælle af udenlandske studerende.   De stifte familie og både ægtefælle arbejder ulovligt. De rejser aldrig tilbage.

Dette problem er undervurderet. Regeringen strammer regler på alle andre områder men de har ikke gjort noget ved problemet.

Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.