Udenlandske frisører: Ingen kasseapparat, ingen kortterminal. Kun “cool cash” ind i baglommen

Det danske skattesystem or PET er god til at fange avanceret økonomiske kriminalitet. Men de bruger ikke resource  at stoppe primitivt økonomiske kriminalitet. Udenlandske frisør har ikke kortterminal, ej heller kasseapparat. De tager pengene kontant i lomme. De blæser på skatteregler.

Hos udenlandske frisør kan du ikke betale med dit kort. Alle betalinger foregår kontant. De åbner apparater uden at indtaste salg beløb. De bruger apparatet som pengeskab. De gider ikke have noget med Skat at gøre. De modtager kun kontant og betale medarbejdere kontant. De betaler kun husleje og elregning. Hvorfor skal de betale moms og skat? De siger direkte, at kun de dumme mennesker betale moms.

De modtager ikke kortbetaling fordi forretninger skal godkendes af NET for at tilmelde PBS. Hvis de gjorde det, skulle alle transaktioner gå igennem banken. Skat kunne se dem. Så er muligheden at snyde moms er lidt mindre. Nogle frisører virksomheder er slet ikke momsregistreret.  De kan tilmelde PBS uden moms nummer.

Der er 7.829 Virksomheder i frisørbranchen i Danmark. Antallet af udenlandske frisør er ukendt. I Næstved byen kan man finde 22 frisør ejet af udlændinge i CVR register. Det kan estimeres, at der er over 1000 udenlandske frisør i landsplan. Der er mange udlændinge arbejder som frisører uden at registrere deres virksomheder.

Mange nye ankom udlændinge har valgt at være frisør fordi hvem som helst kan starte en frisørforretning.  Man har ikke brug for uddannelse og en certificering at starte en frisør. Man har brug for meget lidt startkapital.

At starte og drive en frisør er meget nemmere end en grøntsagsbutik. Man skal ikke købe og styre varelager. Dækningsbidraget er næsten 100%.

Da de udenlandske frisør har ikke nogen udgifter ud over husleje, kan de klippe billigt. Danske frisører er hårdpresset. De danske frisørers organisation kræver certificering af frisør. Men politiker har afvist certificering fordi det bliver hindring for fri konkurrence. 

Skat kan lukke ulovligt frisører i henhold til det eksisterende regler. De bør kontrol besøge frisørerne. Skat kan memt finde ud af, at de ikke kan stemme kasse. De har ingen medarbejdere på papir.  Der er tale om grov skattesvindle. Det er nok til at lukke en forretning og straffe indehaveren.

Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.