Udbyttesag: Sanjay Shah har ikke nogen penge i banken. Hvor blev pengene af?

Danmarkshistoriens største  forbryder såkaldt finansmand Sanjay Shah plyndret 12.7 milliarder kroner og løb væk til Dubai for fire år siden. Skat har  været i stand til at opspore  godt 8 af de 12,7 milliarder kroner. Hvor er resten af pengene når Sanjay Shah ingen penge har i banken. Sanjay Shah er blevet dømt for en dækningsløs check.

Skatteminister Karsten Lauritzen  regner med, at omkring seks milliarder kroner kan komme tilbage, men omkostninger på advokater og juridisk bistand vil blive 2 milliarder Kroner.

Den største Indisk forbryder Dawood Ibrahim flygtede med 150 milliard Indisk Rupees (ca. 14 milliarder Kroner) til Dubai og bosætter sig derned. Det lykkedes for Indien at henter 14 milliarder hjemme uden søgsmål.

Det ville være nytte at vide hvad Indien gjorde rigtig som Danmark ikke kunne gøre. Jeg har nøje fulgt  Sanjay Shahs sags forløb. Siden Oktober sidste år har vi ikke hørt nogen opdatering af sagen bortset fra Skat har fået fat i 17 millioner dokumenter i sidste måned.

Sidste nyt om Sanjay Shah er, at han udstede en dækningsløs check i Dubai og blev idømt i to års fængsel. Han blev senere løsladt mod kaution. Jeg er ikke lette, at han blev dømt. Tværtimod er jeg bekymret for en stor del af penge er forsvundet.

Skat indfrosset svindlerens værdi på 2,7 milliarder i Tyskland og har fået fat i adskillige millioner i USA og Europa. Efer Skats egen udsagn, man indtil nu har været i stand til at opspore, hvor godt 8 af de 12,7 milliarder kroner er havnet, ifølge TV2. Det er uvist hvor de sidste 4,7 milliarder hen.

Min bedste overbevisning er, Shah har placeret disse milliarder i Dubais ejendomsmarked. Al de store  svindlere investere deres sorte penge der.Dubai er blevet himlen for svindlere. The Guardian skriver, at kriminelle nu vælger Dubai fremfor Costa Del Sol.

Banker i Dubai har ikke pligt til at oplyse om mistænksom om hvidvaskning af penge. Dubai ejendomsmarked er sikker værested for kriminelle, terror finansierer, narkohandler og svindlere..

Skat går kun i rettens vej. UAE er ikke et retssamfund. Maktoum familie behersker UAE. Rashid Al Maktoum er en slags “ all in all”Dubai. Han er prime minister og dommer det hele.Han har magt over det hele.

Indien indledte ikke nogen søgsmål. Den Indiske statsminister Narendra Modi havde direkte dialog med Rashid Al Maktoum. Indiske udenrigsminister rejse til Dubai for at snakke med Maktoum.

Efter Indiens anmodning konfiskerede UAE  Dawood Ibrahims 14 milliarder Kroners ejendomme. Indien fik sin penge uden nogen retssag.

Danske regering må starte en diplomatiske proces for at løse problemet. Hvis Danske regering  snakker direkte med Rashid Al Maktoum, så kan får vi resultat med det samme.

Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.