Ghetto er ikke et problem, men afskaffelsen vil blive et problem

Danmarks førende Anna Damm forsker mener, at ghetto er godt, det begræner problemer i et område. Erfaringer fra andre lande viser også, ghettoer giver gode resultat. Ingen andgre lande har tænkt sig at fjerne ghettoer.

I alt 54.467 personer bor i de 22 ghetto områder der optræder i officielt ghettoliste, ifølge tal fra Kommune landsforening. Det tal svarer til 1% af hele befolkning.

Der bor ikke så mange menneske i ghettoer i Danmark.I USA bor der 7,5 millioner personer i ghettoområder. Tal svarer til mere end 2% af befolkning, ifølge Boston reserve bank. I Frankrig bor der flere end 2 millioner personer i ghettoområder. Tallet svarer til 3% af Frankrigs befolkning.

Alle lande som vi normalt sammenligne os med har flere dobbelt så mange mennesker boende i ghettoer.  Men ikke en eneste land bortset fra Danmark vil fjerne ghetto. De vil det ikke fordi fjernelse af ghetto løser ikke problemer, det skabe problemer. 

Grundet til at, politiker vil fjerne ghettoer fra Danmark er at, de mener, mange kriminelle personer og ikke-vestlige indvandrere på overførselsindkomst bor i disse ghetto og kriminalitet vil falde og social klienter vil  nemmere får arbejder når ghettoer er fjernet.

Politikeres opfattelse er strid mod videnskab. Andre lande med højere ghetto befolkning men har ingen plan at fjerne ghettoer fordi det ville forøge problemer.

Danske forskere tror heller ikke, at fjernelse af ghettoer er en god ide. Anna Piil Damm, professor på Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet mener at afskaffelse af ghettoer giver flere problemer end løsninger.

Hun siger, “når man boligplacerede flygtninge over hele landet, så flytter en stor andel af dem alligevel forholdsvis hurtigt til mellemstore og større byers boligområder med en høj koncentration af ikke-vestlige indvandrere”.

Erfaringer fra andre lande viser, at lukning af ghettoer kun spreder problemer. Kriminalitet er koncentreret i ghettoområder. Når man tvangsflytter kriminelle til andre steder i landet , spreder man kriminelle i hele landet

Erfaringer fra andre lande viser også, at flygtninge og indvandrere er bedre integreret.i ghettoer.  De kommer mere i arbejde. Folk i ghettoer hjælper hinanden og det giver positive resultater.

Afskaffelse af ghettoer har ikke andet end politisk formål. Afskaffelse af ghettoer af en del af strammer på udlændingeområdet. Men det hjælper ikke andet end politisk propaganda.

Det vil koste mange milliarder at nedrive så mange byggerier og bygge nye igen. Ghettoer er ikke et problem. Men afskaffelse af ghetto vil skaffe problem

Læs også: Racismeparagraf § 266 bør afskaffes

Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.