Hvorfor har Danskere meget intolerance overfor Islam?

Folk i stigende grad søger videnskabelig forklaring af trosretninger. Flere og flere mister tror på religioner. Flertal af Danskere siger, at religion ikke er vigtig for dem. Kun en femtedel folk mener, at religion er meget vigtig for dem, ifølge undersøgelse. 

Selvom de fleste  Danskere ikke tror på religion forholder de sig neutral over for religioner undtagen Islam, Danskere har åbentbart ikke problem med andre religioner end Islam.

 Der er flere grunde til, at Danskere ikke er tolerante over Islam:

  • Danskere afviser alle  former for proselytisme. Det Danskernes indtryk, at Islam har tendens til at proselytisere.
  • Mange ekstreme udtalelse fra nogle Imam og voldelige handlinger af nogle radikale muslimer har forårsaget alt for mange negative omtale i medierne. Folk vil tage afstand fra Islam.
  • Den vigtigste grund er, at Islam vil blande sig i politik, økonomi og regler for social tilværelse. Danskere har absolut ingen problem med religioner så længe de er privat sag.

Nogle Islamiske lande der har anvendt Islamiske Sharia lov har været fiasko. De brutale diktator i disse lande har ikke ført anden end anarki. De har begået folkedrab på Islams navn. 

Indvandring fra disse Islamiske lande har været meget stor i kort årrække. Danskere er ikke meget for tvang indvandring. Muslimer har desuden adskillet sig fra majoritetssamfund. 

For nogle år siden, kom jeg  engang i konfrontation med en gruppe unge indvandrer. De var ikke glad for Danskeres deres livsstil og norme. De begyndte at ødelagde butiksruder. Jeg så de vandalisme. Jeg frabeddte dem om vandalisme. Jeg blev overfaldt.

Når de er i Danmark, skal de respektere de Danske værdier og norme.

Danmark har verdens bedste velfærdssystem som andre lande vil kopiere. . De har en af verdens højeste levestandard. De har høj moral og menneskelige værdi uden at tro på religioner. Danskere tror på demokrati og har ikke brug for “Sharia law”

Danmark anerkender Islam som trossamfund. Muslimer har lov til at dyrke deres tro ligesom andre religioner. Alle  Islamiske foreninger og skoler får offentlig tilskud. København har jo den største moskee i Nordeuropa

Der er mange Muslimer der bidrage til Danske samfund. Danskere er glad for dem. De stemmer stadigvæk på Muslim politikere. Danske samfund er meget tolerante. Der er ikke nogen vold mod muslimer.

 I mange Islamiske lande, tørklæde er forbudt i arbejdsplads. Men det er tilladt i Danmark. Mange Islamiske lande forbudte burka før Danmark har gjort det.

Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.