Jeg har kun oplevet voldelig racisme fra brune udlændinge som mig selv

Jeg har oplevet milde form af racisme af Danskere. Men jeg har mødt agressive adværd af udlændinge der har samme farve som mig.

Jeg er født og opvokset i en lille by i Indien. Jeg så i min barndom, at folk i den lokale samfund ville ikke have, de fremmed fra andre by bosætte sig der. Jeg kan huske, at en forretningsmand fra en anden by prøvede at drive en butik. Men lokale beboer smidte ham ud ved vold. Han var ikke en udlændinge, han var bare fra anden by.

En gruppe  viser aggression mod folk fra en anden gruppe inden for samme land. Mennesker fra anden verden bosætter sig i Danmark. De nyder alle fordele som Danskere. Det er ikke underligt hvis Danskere viser utilpasset mod udlændinge. 


Racisme helt menneskelig instinkt der er en kombination af frygt og jalousi. Alle mennesker er mere eller mindre racist. Det eksisterer i hele verden. Danmark er ikke en undtagelse. Men racisme er ikke meget udbredt i Danmark.

Jeg er en ikke-vestlige første generation invandre. Jeg har boet i mange år i Danmark. Jeg har oplevet lidt racisme. Jeg har ikke oplevet racism i den grad, at der er tale om politianmeldelse.

Efter min mening racism er mere psykologisk ting end socialt. Racisme er en usundt psykisk adfærd. Det er i instinkt i retning af jalousi. At være lidt misundelig er menneskeligt. Men nogle mennesker lider patologisk jalousi der en sygdom.

Man kan godt være lidt implicitte racist. Vi er jo ikke engle. Men hvis man overstiger grænser så er det ikke i orden. Jeg har aldrig oplevet voldelig racisme. Jeg har flere gange været overfaldt af sorte mennesker som mig. Men jeg har algrig været overfaldt af en hvid Dansker.

Jeg er en farvet mand. Jeg blev offer for agressggression fra personer der har samme farve som mig. Jeg havde en købmandsbutik i Ruten 14, Tingbjerg. Jeg blev overfaldt og min butik blev gentagne gange ødelagt. Årsagen til al de ballade var, at jeg ikke var deres landsmand. Jeg blev fordrevet derfra. Disse vold mod mig er måske racisme efter defination. Men jeg vil kalde dem racistisk ligende adfærd.

Jeg har aldrig mødte sådan noget  vold fra nogen Dansker. Jeg har været i mange lande. Ud fra mine erfaringer er min opfattelse at, racism herhjemme er lavere end  alle andre lande. 

Det er normalt for alle mennesker at føle sig utryg ved de fremmede. Der eksistere milde form af passiv racisme i Danmark. Medierne overdriver det. De venstreorienterede politiker bruger racisme mod deres politiske modstander. Mange Danskere er ikke meget for udlændinge men de er ikke ligefrem voldelige. Jeg har flere gange været overfaldt af sorte mennesker som mig. Men jeg har aldrig været overfaldt af en hvid Dansker

Jeg har arbejdet i nogle måneder i en kommunalt varmestue som er et mødested for hjemløse og alkoholiker. De kunne ikke min tilstedeværelse i stue. Jeg har ofte oplevet  racistisk adfærd fra dem. De råbte til mig ofte, “ Hvornår skal du rejse hjem?” Jeg har ikke andet statsborgerskab end dansk. Bare de kunne forstå det.

De har været vred på mig fordi de har en opfattelse, at det er også delvis min skyld, at de er hjemløse og de får bedre uden mig. De bebrejder mig for deres fiasko.

Jeg blev ikke sur på dem. Jeg havde forståelse for, at de ikke er glad for deres liv. De sur, vred og meget deprimeret. Disse mennesker kan nemt blive racist.

Læs også: Racismeparagraffen § 266 bør afskaffes

.Jeg har aldrig nogensinde oplevet  nogen form for racisme i de offentlige kontor. Der findes absolut ingen racism hos offentlige myndigheder i Danmark. Hvis embedsmænd diskriminerede udlændinge, var Danmark ikke kåret som den mindste korrupt land i verden.

Ingen land er fri for racism. Danmark er heller ikke. Men det danske samfund er ikke præget af racism.

Man må ikke blande patriotism med racism. Alle mennesker elsker deres land. Det er helt naturligt, Danskere vil beskytte deres økonomi og samfund. Nogle mennesker er lidt mere konservative end de andre. Deres kærlighed til Danmark skal ikke misforstås som racisme

Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.