Sådan har jeg oplevet racisme i Danmark

De fleste Amerikaner uanset deres alder, køn, uddannelse og religion  er forudindtaget mod sorte Amerikaner, ifølge Harvard undersøgelse. Amerikanerne foretrækker  de hvide Amerikaner  fremfor de sorte. Skulle man foretage det samme undersøgelse i Tyskland, Finland eller i Danmark, ville det vise samme resultat som i USA.

Racisme helt menneskelig instinkt der er en kombination af frygt og jalousi. Alle mennesker er mere eller mindre racist .

Racisme eksisterer i hele verden. Danmark er ikke en undtagelse. Men racisme grad er meget lav i Danmark.

Jeg er en ikke-vestlige første generation invandre. Jeg har boet i mange år i Danmark. Jeg har oplevet lidt racisme. Jeg har ikke oplevet racism i den grad, at der er tale om politianmeldelse.

Jeg har været i mange lande. Ud fra mine erfaringer er min opfattelse at, racism herhjemme er lavere end  alle andre lande som vi ofte sammenligner os med.

Efter min mening racism er mere psykologisk ting end socialt. Racisme er en usundt psykisk adfærd. Det er i instinkt i retning af jalousi. At være lidt misundelig er menneskeligt. Men nogle mennesker lider patologisk jalousi der en sygdom.

Man kan godt være lidt implicitte racist. Vi er jo ikke engle. Men hvis man overstiger grænser så er det ikke i orden. Jeg har aldrig oplevet voldelig racisme. Jeg har flere gange været overfaldt af sorte mennesker som mig. Men jeg har algrig været overfaldt af en hvid Dansker.

Jeg har arbejdet i nogle måneder i en kommunalt varmestue som er et mødested for hjemløse og alkoholiker. De kunne ikke min tilstedeværelse i stue. Jeg har ofte oplevet  racistisk adfærd fra dem. De råbte til mig ofte, “ Hvornår skal du rejse hjem?” Jeg har ikke andet statsborgerskab end dansk. Bare de kunne forstå det.

De har været vred på mig fordi de har en opfattelse, at det er også delvis min skyld, at de er hjemløse og de får bedre uden mig. De bebrejder mig for deres fiasko.

Jeg blev ikke sur på dem. Jeg havde forståelse for, at de ikke er glad for deres liv. De sur, vred og meget deprimeret. Disse mennesker kan nemt blive racist.

Læs også: Racismeparagraffen § 266 bør afskaffes

.Jeg har aldrig nogensinde oplevet  nogen form for racisme i de offentlige kontor. Der findes absolut ingen racism hos offentlige myndigheder i Danmark. Hvis embedsmænd diskriminerede udlændinge, var Danmark ikke kåret som den mindste korrupt land i verden.

Ingen land er fri for racism. Danmark er heller ikke. Men det danske samfund er ikke præget af racism.

Man må ikke blande patriotism med racism. Alle mennesker elsker deres land. Det er helt naturligt, Danskere vil beskytte deres økonomi og samfund. Nogle mennesker er lidt mere konservative end de andre. Deres kærlighed til Danmark skal ikke misforstås som racisme