Luksusfældens eksperter udnytter de svage mennesker for at lave et underholdende TV program

Luksusfældens eksperter overdramatiserer problemer og udnytter svage mennesker der er udstillet i programmet. Derese rådgivninger i mange tilfælde vildledende.  De prioritere “business” frem for mennesker.

Eksperter overdramatiserer problemer manipulerer tallene:

Luksusfældens eksperter har tydeligt ikke hensigt til at løse gældsproblemer. De begynder deres opgave at manupulere tallene af gældposter for at ser meget værre ud. Deres håndtering af problemer ser ikke oprigtigt ud.

De vil lave et kommercielt TV program der kan trække tilskuere. De mennesker acceptere at udstiller i programmet er desperat og hjælpeløs. Ellers ville de ikke ofre for ydmygelse. 

De er sårbar mennesker som alligevel beder de eksperter om deres hjælp med håbet på, at eksperter vil lave en god “deal” for dem. Delstaterne har  nogle ting i fælles. De har haft dårlig parforhold i længere tid og har været ledige i lang tid. Fleste af dem ryger for meget og har overforbrug as “ fast food”

De er ramt af depression. De er svage mennesker. De kan selv ikke finde løsninger af deres  problemer. De har et falske håb om luksusfælde eksperter kan hjælpe dem.

Eksperter har kun kommerciel interesse, har ikke reelt interesse at hjælpe de mennesker:

Eksperters prioriteter er ikke at hjælpe dem. Du laver et  program der skal skal give seerne den tilfredsstillelse, at nogen har det værre end dem. Deltagerne får engang socialrådgiverhjælp. Eksperter  er benhårde ved dem og kræver mange forandringer af deltagerne, hvilket er også ekstrem svært for mennesker, der har selvkontrol, hvilket deltagerne i luksusfælden jo ikke har.

De begynder med at dramatisere gældens størrelser. De siger for eksempel “Du skylder 1 million , tre hundrede tusinde… . Det er helt normalt at have gæld. Gæld er en del af livet. Nogle gange gæld er tegn på velstand. Nogle deltagere har realkredit lån. Eksperter behøver ikke at overdrive det og blander sammen med forbrugerlån.

Deres løsningsmodel er ikke den bedste: ( det findes bedre løsninger)

De fleste af deres løsninger indgår at sælge hus med et stor underskud og betale afdrag i mange år. Eksperter giver falske oplysninger om Skats lønindeholdelse. Skat eller gældstyrelsen indeholder ikke løn hvis vedkommende har nødvendige udgifter herunder sygdom, særbørn, transport til arbejde osv. Gældstyrelsen giver muligheden om partshøring.

Eksperterne advarer deltagerne om mulig tvangauktion af deres bolig hvis de ikke betaler til kreditor. En kreditor  kan foretage udlæg på et hus hvis man har ubetalte gæld. Men retten vurderer om auktion giver noget gevinst der kan bruges til betaling til kreditor. Eksperter skaber falske panik for dem der allerede er bange.

Hvis man vil trække tid fra kreditor findes der mange smarte måde. En af dem er indsigelse.

Man skal ikke lad sig at blive forskrækket af inkasso. Hvis de kommer aggressivt efter dig, så gør et eller andet indsigelse gældende. Du behøver ikke give en meget velbegrundet argument. Bare lav en tvist. Så kan de ikke gå til fogedretten. De skal gå til civilretten. Inkasso vil aldrig gå til retten. De vil sende sag tilbage til oprindelig kreditor. Du får fred.

Jeg er selv ikke en eksperter men har været frivillig gældsrådgiver i en organisation der hjælper personer med gældsproblemer. Man behøver ikke at forskrække de personer der allerede har problemer. Det er netop det der luksusfælde gør.

Luksusfælden bruger svage mennesker at lave underholdning. Det er moralsk forkastelig

Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.