Regler for familiesammenføring: Ingen behov for lempelse

32,530 vielser fandt sted i 2018 i Danmark ifølge Danmarks statistik. Flere end 6.000 Dansker gifter sig med udlændinge i Danmark i år. Ca.30.000 Dansker gifer sig i udlandet hvert år. Hvis man ikke havde stramme regler, ville situation gå ud af kontrol.

Stramme regler for familiesammenføring afskrækker mange at gifter sig med udlændinge. Ellers mange flere personer ville gøre det samme

Hvis alle danskere automatisk har ret til at bo med deres udenlandske ægtefælle ville vi have større problem end flygtningestr.Situation ville gå ud af kontrol hvis man ikke strammede reglerne for familiesammenføring.

I halvfemserne var der mange tilfælde af proforma ægteskaber. ægteskabet med en udlændinge var en god business. Dem der manglede penge, giftede sig med udlændinge for penge. Politi havde travlt med at besøge dem hjemmet for at finde ud af, om par reelt bor sammen. Men det var ikke nemt at bevise at par begik et proforma ægteskab.

De regler for familiesammenføring er faktisk nemmere end den gamle regler. Der er ingen grund til at lempe reglerne.

Reglerne for familiesammenføring er meget afbalanceret og praktisk. 

Man indgår ægteskab når par er forelsket og vil leve sammen. Hvis der er tale om en ægte kærlighed, så kan bo i hvad som land. Man kan godt bo ansøgernes hjemland.

De nye regler har taget hensyn til disse. Nogle af reglerne er faktisk lempet i forhold til gamledages reglerne.

Reglerne om selvforsørgelse er for eksempelt blevet nemmere 

Min kone blev familiesammenført for 20 år siden. Dengang havde man også forsørgerpligt. Det var svært at opfylde kravet.

Jeg var dengang selvstændig ehvervsdrivende og tjente mere end almindelig lønmodtager. Men min kone fik afslag fordi jeg ikke opfylde forsørgekrav.

Reglen var, at man skulle dokumentere ud fra et hel årsregnskab, at indtægten var nok til at forsørge to personer. Men jeg havde været selvstændig i 6 måneder.

Min kone skulle vente på opholdstilladelse indtil mit årsregnskab af vmin virksomhed var klar.

Dengang lavtlønnede herboende havde svært ved at opfylde familiesammenføring krav. De ledige på dagpenge kunne ikke få familiesammenføring

I dag behøver ikke have et job for familiesammenføring. Betingelsen er, at man ikke kan få familiesammenføring hvis modtager ydelse efter Aktivlov. Her er det oversigt over de forbudte ydelse .

Man kan godt få familiesammenføring når man er på pension eller dagpenge. I de gamle dage var det ikke muligt.

Tilknytningskravet var i gamledage ekstremt svært. Nu er tilknytningskravet afskaffet. Tilknytningskravet var det sværste at opfylde.

De supplerende regler er så nemt at næsten alle kan opfylde krav. Næsten alle danskere kan opfylde kravet, ” Uddannelse i mindst seks år, heraf mindst et års uddannelse ud over grundskolen, i Danmark. ” Alle voksne danskere har arbejdet i fem år.

De fleste ansøgere kan engelsk. De kan meget nemt skaffe dokumentation for arbejdserfaring (selvom de ikke har arbejdet)

I dag kan man nemt få dispensation fra alle krav hvis man har mindreårige børn (særbørn) fra tidligere forhold Man kan også få dispensation fra alle krave hvis man er alvorlig syg.

Der er dog nye betingelser. Man skal stille sikkerhedsgaranti hvis man ikke har særbørn. Der må ikke være en stor aldersforskel mellem ægtefæller for at bekæmpe proforma ægteskab.

I de gamle dage plejede politi at komme uventet at tjekke om både ægtefæller bor sammen.

Sikkerhedsgaranti betyder ikke at man skal give pengene væk. Dem får man tilbage.

Reglerne om familiesammenføring er meget fornuftig. Det har taget hensyn til al de praktiske ting herunder ghettoområder.

Læs også: Flygtninge har det meget godt i Danmark

Alle slags tilladelser har nogle vilkår. Man skal have kørekorte for at køre, man skal have bevilling til at sælge alkohol. Man må ikke gøre disse ting bare fordi man er dansker. På den samme måde, skal der være nogle rimelige vilkår for familesammeførning.

Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.