De fleste flygtninge i Danmark er ikke flygtninge men økonomiske migranter

Økonomiske migranter

De flygtninge der ankommer til Danmark prioriterer velfærd og rigdom frem for sikkerhed. Ellers ville de vælge Ungarn eller Grækland hvor de først kom til. De er økonomisk migranter fordi de vandrer ind her på grund af bedre økonomi

EU domstolen har i juli 2017 afsagt en dom, at Dublin-forordning gælder selv i tilfælde af massive flygtningestømme og at flygtninge skal søge asyl i det første sikre land de ankommer til. Danmark kan i princippet sende disse asylsøgere retur til Ungarn.


De fleste flygtninge der opholder sig i Danmark er økonomiske migranter. Hvis man som flygtning har som eneste motiv en velbegrundet frygt for at blive udsat for forfølgelse så skulle de jo søge asyl i det første sikre land de kommer til. 

Hvis man virkelig risikerer at blive forfulgt eller henrettet, så  skulle man hovedetsagligt kub tænke på bare redde sit liv. Men flygtningene rejser gennem mange sikre lande før de komme til Danmark. Grækenland og  Ungarn er ikke meget rige land men der er ikke risiko for at blive forfulgt.

Dublin-forordningen betyder, at det første sikre land har pligt til at behandle asylansøgninger. 

I 2015 suspenderede flere lande Dublinforordning på grund af massiv flygtninge tilstrømning. Tyskland trodsede Dublin-forordning i 2015 og besluttede at modtage flygtninge selv om de har været i andre EU lande. Men EU domstole fastholdte, at medlems landene skal overholde Dublin-forordning trods massiv flygtningestrøm.

Men flygtningene er ikke kun interesseret i sikkerhed. Mange vil til de rige vesteuropæiske lande. Det er ikke kun sikkerhed men også god økonomi der tiltrækker flygtningene. I den forstande er er økonomiske migranter.

Dem der vandrer ud fra deres oprindelsesland på grund af penge, job osv er  migranter. Flygtninge i Danmark er typiske eksempel af  økonomiske migranter og de har det bedre end danskerne.

Flygtninge har mange flere rettigheder end migranter. De har ret til integrationsydelse, gratis uddannelse og familiesammenføring. Hvis man kalder dem migranter så kan den danske stat spare mange milliarder. 

Jeg forstår ikke hvorfor Udlændingestyrelsen overhovedet behandler ansøgninger fra personer der har rejst igennem mindst fire eller fed EU lande.

Udlændingestyrelsen meddeler klart, at Udlændingestyrelsen også undersøger  om en asylansøger tidligere har været i en eller flere andre medlemsstater. Hvis det er tilfælde bliver sagen ikke behandlet i Danmark.

Men Danmark har endnu ikke prøvet at sende asylansøgere retur til Grækenland, Croatien eller Ungarn. Disse lande har pligt til at behandler ansøgninger lige meget hvor stor flygtninge tilstrømning det drejer sig om. Det siger EU domstolen nemlig også.

Hvis man kommer efer rigdom, så er man en migrant.  

Obaidul Karim Khan

Forfatter og blogger. Har udenlandske baggrund men neutral og frisindet, ikke bange for at snakke sandheden. Top writer på Medium og Quora, skrevet kronik i Dagblad Inforformation og Kristelige dagblad.